Известие

Collapse
No announcement yet.

Общи приказки 166

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Може да се смени без разглобяване на фара, но си е тегава процедура, като за гинеколог и има опасност при разглобяването да се счупи сферичната опора на изхода на редукторчето. По-добрият подход е това да стане с разлепване на стъклото. Пъхни го във фурната на температура под 100 гр. Като се сгрее слепващото вещество омеква и не е проблем внимателно да се отдели стъклото.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

• А пластамосивите части не се ли разтапят? И после стъклото със силикон ли се залепва?
      Алфа...всичко друго е компромис!
      http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
      Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
      Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• Започни от по-ниска температура - примерно 50 гр. и гледай да омекне лепилото. Ако трябва я увеличавай плавно.
        Лепилото омеква далеч преди пластмасите.

159 1.8 MPI
        166 2.0 TS (ex)

Comment

• Здравейте, колеги
          Имам едно бързо въпросче.....
          Ще скапя ли нещо, ако махна вакуума на ЕГР и затапя маркучето? Става въпрос за АР166 2,4 жтд 136 к.с.
          Alfa 156 1,6 TS ex
          Alfa 166 2,4 JTD 136 hp ex
          Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

• Нищо няма да се скапе Най много да спре да върви.
            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Да разбирам, че няма да има проблеми, освен промяна във ускорението...
              Alfa 156 1,6 TS ex
              Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

• Няма. Нищо не може да се повреди.
                Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

• Благодаря!
                  Alfa 156 1,6 TS ex
                  Alfa 159 2,4 JTDm 200hp

Comment

• Колеги, смених TPS-a вчера, пуснах адаптация, всичко ок. Реших да мина да и пуснат за всеки случай и адаптация на Екзаминер и отивам днес и колата записала грешка на датчик на колянов вал....Е добре де нямам проблем с паленето, не гасне колата, защо тогава я записала. След малко ще я закача да видя пак има ли я. Другото, което ми каза човека е, че сондата не работи както трябва въпреки, че едва ли има и 1000км от как съм я сменил с оригинална БОШ! И наистина колата не върви както трябва и се чудя дали въпросният датчик не прави някакви магарии...
                    Алфа...всичко друго е компромис!
                    http://www.youtube.com/watch?v=Pb1bhrof2PQ
                    Алфа Ромео 166 2.0 T.S. -99 - бившата
                    Алфа Ромео 166 2.4 JTD face - 2004 - настояща

Comment

• жила, амортисьори и пружини

Здравейте (след дълго мълчание )

Няколко наболели теми, за който ще се радвам да споделите мнения:

жила:
                      от седмица изчезват 1-ва и 2-ра и подозрението е жила. Поразрових форума (намерих темата с профилактиката и ще я разпечатам на майстора, че ми трябва колата за края на седмицата), още търся актуални цени и се чудя дали нови (марка ако има) или от някоя морга?

амортисьори и пружини:
                      ниска си е по принцип а и като седнат 5 човека почвам да се повдигам на дупките за да не закача отдолу
                      Въпроса пак е нови (марка) или от морга?

намерих това:

пружини CS GERMANY
                      предни 77лв/брой
                      задни 75лв/брой

амортисьори MONROE REFLEX
                      предни 155лв/брой
                      задни 125лв/брой

Возя се с 159 1.9 JTDm 150
                      Първата алфа любов: 166 2.4 JTD '99 - EX

Comment

• Мисля че тези части не са за от морга Но както решиш Аз сменях задни пружини но бяха мисля около 100лв двете Марка не помня каква беше Бяха в червено бели кутии Предни амортисьори сложих каяба и съм доволен Но пък там цената забравих Имам спомен за около 300 двата Успех с ремонтите
                        ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

• Ако проблема е само в това, че е ниска и сложи 4 нови пружини и ще се вдигне. Може и гуми 205/60/16 ако си с 16ки и става като трактор. Ако са здрави амортисьорите не виждам логика да ги сменяш.
                          Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                          Opel Astra J
                          ex:
                          Alfa Romeo 164 2.5TD
                          Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                          Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

• Първоначално публикувано от kpmaster Покажи съобщение
                            Здравейте (след дълго мълчание )

Няколко наболели теми, за който ще се радвам да споделите мнения:

жила:
                            от седмица изчезват 1-ва и 2-ра и подозрението е жила. Поразрових форума (намерих темата с профилактиката и ще я разпечатам на майстора, че ми трябва колата за края на седмицата), още търся актуални цени и се чудя дали нови (марка ако има) или от някоя морга?

амортисьори и пружини:
                            ниска си е по принцип а и като седнат 5 човека почвам да се повдигам на дупките за да не закача отдолу
                            Въпроса пак е нови (марка) или от морга?

намерих това:

пружини CS GERMANY
                            предни 77лв/брой
                            задни 75лв/брой

амортисьори MONROE REFLEX
                            предни 155лв/брой
                            задни 125лв/брой

Косьо - жилата може и да втора употреба само не взимай такива пружини аз съм с такива меки са и са къси (универсални) по-добре си намери на старо от трилитрова 166-ца и гледай лилавите маркери на някой от навивките. Амортисьорите са хубави аз ще слагам такива и мога да ти ги намеря с 50% отстъпка от ТехКо, както може би съм ти казвал някога.

---------- Post added at 21:54 ---------- Previous post was at 21:51 ----------

Първоначално публикувано от Boby Покажи съобщение
                            Ако проблема е само в това, че е ниска и сложи 4 нови пружини и ще се вдигне. Може и гуми 205/60/16 ако си с 16ки и става като трактор. Ако са здрави амортисьорите не виждам логика да ги сменяш.
                            Боби, 166-цата има малко странно настроено окачване - къси пружини и меки амортисьори дълги пружини трудно се намират след като Гиги продаде неговите без да ми каже този аз че му обадя затова твърди амортисьори е най-добрия вариант

Comment

• жила, амортисьори и пружини

10х за отговорите.

Пружините са сменяни преди 5 години - може и да не се нуждаят от смяна, затова след като сменя амортисьорите ще видя с тях как е.

Самите амортисьори са здали багажа - това го имам от няколко майстора а и на теста с натискане обратният ход никакъв го няма..

Предните гуми ми ги яде от вътрешната страна, независимо че е регулирана при Дамян в Дружба. И си мисля, че и амортисьорите имат "вина"...

@Ще видя по моргите за твоя съвет за пружини от 3-ка - сега важното ми е да оправя жилата на скоростите, че в неделя ме чака път...

Возя се с 159 1.9 JTDm 150
                              Първата алфа любов: 166 2.4 JTD '99 - EX

Comment

• Проблемът с трудното влизане на скоростите може да не е в жилата. Откачи жилата от двата шарнира и виж как се движи лоста. Ако чувствително олекне, вероятно жилата са си читави и проблемът може да е в самите шарнири.

Аз имах подобен проблем:

http://clubalfaromeo.com/forum/showp...5&postcount=20

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X